Skip to main content

Σφαιρόπουλος: Είχαμε το καθαρό μυαλό στο κρίσιμο σημείο

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε πως η σημερινή εικόνα ήταν η πραγματική του Άρη και όχι αυτή των «κιτρινόμαυρων» στο προηγούμενο ματς

Στη δυσκολία που είχε ο νικηφόρος ημιτελικός αγώνας του Ολυμπιακού εναντίον του Άρη στάθηκε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εκθειάζοντας παράλληλα το καθαρό μυαλό των παικτών του στο τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων»:

«Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον Άρη στην έδρα του δύο φορές σε μία εβδομάδα. Ξέραμε ότι θα έχουμε μία πολύ δύσκολη αποστολή, γιατί και στο πρώτο ματς η εικόνα ήταν πλασματική. Εμείς μπήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι, κερδίσαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας. Καταφέραμε και κρατήσαμε τον Άρη πολύ χαμηλά στο σκορ, στους 49 πόντους. Μπορώ να πω ότι δεν ήταν ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι, λόγω της κρισιμότητάς του και των μεγάλων μαχών που έγιναν.

Ο Άρης έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, πάλεψε πολύ διαφορετικά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, γι' αυτό κι εμείς σκοράραμε λιγότερο. Μείωσε την παραγωγικότητά μας. Παρ' όλ' αυτά είχαμε το καθαρό μυαλό στο κρίσιμο σημείο, όταν ο Άρης πέρασε μπροστά, να βάλουμε κάποια μεγάλα σουτ που δεν είχαν μπει σε όλο το παιχνίδι ως τότε. Βρήκαμε ρυθμό απ' έξω σε 2-3 λεπτά συνεχόμενα και νομίζω ότι εκεί πήραμε μια διαφορά που μας έδωσε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη για την προσπάθεια του, συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι μας».

Για το αν ο Στρέλνιεκς έκρινε τον αγώνα: «Τα τρίποντα σίγουρα ήταν καθοριστικά, αλλά νομίζω πως είναι η συνολική προσπάθεια της ομάδας. Σίγουρα ο Στρέλνιεκς ήταν η αιχμή του δόρατος σήμερα, έκανε αυτά που είδαμε στο τέλος, όμως ο Παπανικολάου αν και έβαλε 1 πόντο με το πάθος και την ενέργειά του, για εμένα ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου, να μην πω ο καλύτερος. Δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια των παιδιών, όλοι προσπάθησαν, όλοι συνεισέφεραν, η ομάδα κέρδισε. Δεν θέλω να βλέπουμε μόνο αυτόν που βάζει τους πόντους. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Άρης στην έδρα του είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει έμπειρο κόουτς και δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να παίξει εδώ. Ο προηγούμενος αγώνας δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του Άρη, η σημερινή είναι η πραγματική του εικόνα. Συγχαρητήρια στον κόουτς για την προσπάθεια».

Για το αν ο Ολυμπιακός βελτιωθεί σε επίπεδο συνεργασίας με την επιστροφή του Σπανούλη: «Ακόμα ψαχνόμαστε, είμαστε μια καινούργια ομάδα, πέντε-έξι παίκτες στη δωδεκάδα είναι καινούργιοι, δεν μπορούμε να παίζουμε πάντα καλά. Πρέπει να βρεθούμε ο ένας με τον άλλον και να μάθουμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια. Όταν κερδίζεις τέτοια παιχνίδια, κερδίζεις πόντους σαν ομάδα. Έχω πει ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός και προπονούμαστε όλοι μαζί -γιατί μέχρι τώρα δεν είχαμε τη δυνατότητα αυτή-, θα παίξουμε πολύ καλύτερα».