Skip to main content

ΣΕΒΕ: Η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να κάνει τη διαφορά στις εξαγωγές

Το 4ο εργαστήριο SKILLS BALANCING με τίτλο «Ανάπτυξη Εξαγωγών: Η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να κάνει τη διαφορά», διοργανώνει ο ΣΕΒΕ.

Το 4ο εργαστήριο του έργου SKILLS BALANCING “Balancing supply and demand of the professional skills needed in the interregional area” που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group, την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 17.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ICAP.

Η διενέργεια του εργαστηρίου έρχεται στο πλαίσιο των νέων προοπτικών στις ελληνικές επιχειρήσεις για ανάπτυξη της εξαγωγικής τους δραστηριότητας και διεθνείς συνεργασίες, από την απελευθέρωση των αγορών. «Η εξωστρέφεια γίνεται επιτακτική και η απόκτηση έγκυρης πληροφορίας για την αναζήτηση αγορών – στόχων και αξιόπιστων συνεργατών έχει ιδιαίτερη αξία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, το έργο SKILLS BALANCING ασχολείται με το θέμα της εξισορρόπησης μεταξύ της επαγγελματικής προσφοράς δεξιοτήτων και της ζήτησης και θα επιτρέψει την επέκταση της σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, προσδιορίζοντας τη δημιουργία νέων δεξιοτήτων και / ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων και τη διαμόρφωση του περιγράμματος νέων εργασιακών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου με τίτλο «Ανάπτυξη Εξαγωγών: Η  χρήση της τεχνολογίας μπορεί να κάνει τη διαφορά», θα γίνει παρουσίαση διαδικτυακών εργαλείων που υποστηρίζουν τη διερεύνηση νέων αγορών και με ζωντανά παραδείγματα και on-line πλοηγήσεις σε διεθνείς βάσεις δεδομένων, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη χρηστικότητά τους και την επιχειρηματική τους αξία.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 17.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ICAP Group, Αγ. Γεωργίου 5, COSMOS Offices (περιοχή Mediterranean Cosmos).  

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.