Skip to main content

ΣΕΒ: Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη

Η ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να επιβιώσει σε μια παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες, τονίζει ο Θεόδωρος Φέσσας.

Να παρθούν περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα αν είναι ανάγκη για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεοδωρος Φέσσας, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η οικονομία δεν θα επιβιώσει σε παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα τόσο προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, όσο και στους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών, κ.κ.Γιούνκερ, Τουσκ και Ντράγκι ο κ. Φέσσας επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας και όχι κατά του ευρώ, όπως σαφώς επαναβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει ακόμη ότι:

«Εμείς, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στην ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ο μόνος δρόμος για οικονομική ανάπτυξη, γεωπολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Η ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να επιβιώσει σε μια παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί κατεπειγόντως η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη ανακτάται μόνο με πράξεις. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει στους ευρωπαίους εταίρους μας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, υπευθυνότητας και δέσμευσης» καταλήγει ο Θεόδωρος Φέσσας.