Skip to main content

ΣΕΒ: Η ανάπτυξη θα επιτευχθεί μόνο μέσω των επενδύσεων

Ένας τρόπος για να προκληθεί διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον είναι να προετοιμασθούν ελκυστικά έργα από άποψη πιθανής κερδοφορίας, εκτιμά ο Σύνδεσμος.

Προτάσεις για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, καταθέτει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται στο δελτίο και σύμφωνα με το newmoney.gr, η «πολυπόθητη ανάπτυξη» μπορεί να επιτευχθεί μέσω των επενδύσεων και κυρίως αυτών που πραγματοποιούνται με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο Σύνδεσμος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα έχει δυνητικά πολλά έργα υποδομών και ιδιωτικοποιήσεων προς αναζήτηση επενδυτών και χρηματοδότησης. Ένας τρόπος για να προκληθεί διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον είναι να προετοιμασθούν ελκυστικά έργα από άποψη πιθανής κερδοφορίας και να γίνουν γνωστά στους διεθνείς επενδυτές μέσω διοργάνωσης παρουσιάσεων στο εξωτερικό και επενδυτικών ημερίδων στην Ελλάδα. Αυτό προϋποθέτει τη συμμετοχή των μεγάλων επενδυτικών και χρηματοοικονομικών οίκων εσωτερικού και εξωτερικού, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το δημόσιο φορέα για Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), και πιθανόν άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Στόχος είναι να προκριθούν έργα, τα οποία θα γίνουν κατά κανόνα από ιδιώτες επενδυτές και ιδιωτική χρηματοδότηση, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή του δημοσίου στο πλαίσιο ΣΔΙΤ».

Παράλληλα, καταθέτει 9+20 προτάσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη αλλά και να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων.

Διαβάστε εδώ το Εβδομαδιαίο Δελτίο για την Ελληνική οικονομία