Skip to main content

ΣΕΘ: Χαριστική βολή για επιχειρήσεις και επαγγελματίες τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης – Νέοι Ορίζοντες οι όποιες θετικές αλλαγές προβλέπεται να γίνουν είναι ανεπαρκείς

«Τη χαριστική βολή στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες θα δώσει το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει νέα εξοντωτικά μέτρα που θα βαθαίνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση και θα εντείνουν την οικονομική ασφυξία στην αγορά».

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης- «Νέοι Ορίζοντες», Γιώργος Ιωαννίδης ο οποίος εκτιμά πως η συνέχιση της ίδιας φοροεισπρακτικής πολιτικής θα έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στα ταμεία των επιχειρήσεων αλλά και του Δημοσίου, όπως έχει δείξει και η εμπειρία των μνημονίων που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Ιωαννίδης και στην αλλαγή που επέρχεται στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, με βάση το άθροισμα φορολογητέου εισοδήματος και καταβλητέων εισφορών προηγούμενου έτους! «Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει αφενός στην έξοδο από την αγορά χιλιάδες επαγγελματίες αφετέρου θα διογκώσει την παραοικονομία», σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης ο οποίος εκτιμά πως οι νέες πρόσθετες επιβαρύνσεις θα επιδράσουν ανασταλτικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και παραγωγής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης –Νέοι Ορίζοντες οι όποιες θετικές αλλαγές προβλέπεται να γίνουν τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο φόρων, είναι ανεπαρκείς και σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν την αφαίμαξη που έχουν υποστεί ή θα υποστούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ή και… αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2017.