Skip to main content

ΣΕΤΕ: Να διαφυλαχτεί η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου της κρουαζιέρας

Ο ΣΕΤΕ καλεί την πολιτεία να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τους λιμενεργάτες.

Στην ανάγκη διαφύλαξης της εύρυθμης λειτουργίας του κλάδου της κρουαζιέρας στέκεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΤΕ καλεί την πολιτεία να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τους λιμενεργάτες και να επανέλθει «εργασιακή ειρήνη».

Παράλληλα, ζητεί να διασφαλιστεί ότι η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών κρουαζιέρας στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα υλοποιείται χωρίς καθυστερήσεις ή περαιτέρω προβλήματα.

Ο ΣΕΤΕ υπογραμμίζει ότι τυχόν προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση του προγράμματος προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων των «κολοσσών» της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας, θα έχουν ως αποτέλεσμα αλλαγές στον σχεδιασμό τους, με προτίμηση άλλων προορισμών ελλιμενισμού, όχι μόνον για την τρέχουσα, αλλά και για τις επόμενες περιόδους.

Προειδοποιεί επίσης ότι η εξέλιξη αυτή ενέχει τον κίνδυνο να τεθούν οι εν λόγω προορισμοί στο περιθώριο της διεθνούς αγοράς κρουαζιέρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε απώλειες εσόδων για την εθνική οικονομία, αλλά και για την εικόνα της χώρας.