Skip to main content

Σέρρες: Χειροπέδες σε τρεις για ληστεία ηλικιωμένης

Ένας από τους τρεις δράστες μπήκε παράνομα στην οικία 80χρονης και με τη βία αφαίρεσε από τον λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρεις νέοι, ηλικίας 19, 22 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες την περασμένη Τρίτη το βράδυ πήγαν στο σπίτι που διέμενε 80χρονη και ο 22χρονος αφού μπήκε παράνομα στο εσωτερικό της οικίας, εντόπισε την ηλικιωμένη και με τη χρήση βίας αφαίρεσε από τον λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

Στη συνέχεια διέφυγε με τους 2 συνεργούς του οι οποίοι προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από περίοικους ή περιπολούντες αστυνομικούς επόπτευαν εξωτερικά τον χώρο, έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Εκδόθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων οι νεαροί άντρες εντοπίστηκαν χθες, Τετάρτη, το απόγευμα και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν.

Η 80χρονη μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο της περιοχής για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.