Skip to main content

Σέρρες: Αστυνομικοί έδειξαν σε παιδιά πώς να ποδηλατούν με ασφάλεια

Τα παιδιά και οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο και το βασικό εξοπλισμό ασφάλειας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Hμερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών χθες, Κυριακή το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Με διαδραστικά μέσα και προσομοιωμένα σενάρια οι νέοι ενημερώνονταν για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, τη σωστή χρήση του ποδηλάτου και τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας, αλλά και για θέματα συντήρησης και ελέγχου σωστής λειτουργίας του ποδηλάτου.

Επίσης μοιράστηκαν ειδικά ανακλαστικά (φωσφορούχα) περιβραχιόνια, φώτα θέσης για το μπροστινό και πίσω μέρος του ποδηλάτου, αλλά και κουδουνάκια για τα ποδήλατα.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, αστυνομικοί με ποδήλατα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αλλά και μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Σερρών, του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Μαχητής Σερρών και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Αστυνομίας Σερρών.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και οι νέοι στη σωστή οδηγική συμπεριφορά. Η αστυνομία επισημαίνει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».