Skip to main content

ΣΕΠΕΕ: Ανοδική πορεία ακολούθησε η κλωστοϋφαντουργία το α΄εξάμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραγωγή κατέγραψε πτώση κατά 2,8% στην ένδυση, ενώ στην κλωστοϋφαντουργία σημείωσε αύξηση 2,5% έναντι του 2015

Ανοδική πορεία ακολούθησε η κλωστοϋφαντουργία στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ αντίθετα μικρή πτώση σημείωσε η ένδυση, σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραγωγή κατέγραψε πτώση κατά 2,8% στην ένδυση, ενώ στην κλωστοϋφαντουργία σημείωσε αύξηση 2,5% έναντι του 2015. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στον κύκλο εργασιών: στην ένδυση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 σημειώθηκε κάμψη κατά 0,6%, ενώ στην κλωστοϋφαντουργία αύξηση κατά 2,7%.

Οι λιανικές πωλήσεις έμειναν στάσιμες (-0,05%) μετά από δύο συνεχόμενες θετικές χρονιές το 2014 και το 2015. Σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γαλλία και η Αγγλία, οι λιανικές πωλήσεις  σημείωσαν πτώση, όπως επίσης στο Βέλγιο και τη Φινλανδία, ενώ στάσιμες παρέμειναν στη Δανία και στην Ολλανδία.

Η απασχόληση σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 4,3% στην κλωστοϋφαντουργία, απεικονίζοντας την καλή πορεία του κλάδου. Επίσης μικρή αύξηση, κατά 0,7%, κατεγράφη και στην απασχόληση στον κλάδο της ένδυσης, για δεύτερη συνεχιζόμενη χρονιά, γεγονός που καταγράφει τη σταθεροποίηση του τομέα.

Όσον αφορά το εξωτερικό εμπόριο, αύξηση κατέγραψαν τόσο οι εξαγωγές, όσο και οι εισαγωγές. Οι εξαγωγές στην ένδυση αυξήθηκαν κατά 0,9% και στην κλωστοϋφαντουργία κατά 0,5%. Οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 1,9% και της κλωστοϋφαντουργίας κατά 3,4%.