Skip to main content

ΣΕΝ: Μαθητές - επιχειρηματίες παρουσιάζουν τα έξυπνα προϊόντα τους

Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Τhe Mall Athens στο Μαρούσι και στις 17 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Mediterranean Cosmοs

Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου με καταπληκτικές επιχειρηματικές ιδέες είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν στο αγοραστικό κοινό τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δημιούργησαν στην 11η Εμπορική Έκθεση Mαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Trade Fair 2017», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Τhe Mall Athens στο Μαρούσι, από τις 9:30 έως τις 15:00. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Voria.gr.

Περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες από 52 σχολεία της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, θα παρουσιάσουν τη εντυπωσιακή δουλειά τους στην μοναδική Εμπορική Έκθεση Mαθητικής Kαινοτομίας και Eπιχειρηματικότητας που διοργανώνεται στη χώρα μας. Αντίστοιχη παρουσίαση θα κάνουν οι μαθητές της Βόρειας Ελλάδας την επόμενη Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmοs στη Θεσσαλονίκη. Κόντρα στην οικονομική κρίση, η νέα γενιά της χώρας δουλεύει σκληρά, δημιουργεί και χτίζει ένα καλύτερο αύριο.

Τα παιδιά, 15-18 ετών, από Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, έστησαν τις δικές τους μαθητικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού ΣEN/JA Greece. Οι μαθητές θα βρίσκονται στο επίπεδο 0 και 1 του The Mall Athens από τις 9:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι μαζί με τους καθηγητές και τους εθελοντές-επιχειρηματικούς συμβούλους που τους βοήθησαν να υλοποιήσουν το όραμά τους. Οι μαθητικές επιχειρήσεις θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και θα απονεμηθούν βραβεία και έπαινοι.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών είναι μεγάλος καθώς την ημέρα αυτή τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχουν κάνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να διαθέσουν τα όποια κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Τα παιδιά, έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακά προϊόντα τεχνολογίας, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, διαδικτυακές υπηρεσίες, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, πρωτότυπα είδη υγείας, ευεξίας και θεραπευτικής διατροφής αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις. Μαθητές και μαθήτριες  από  την «Κιβωτό του Κόσμου» που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα θα διαθέσουν στο αγοραστικό κοινό το δικό τους καινοτόμο προϊόν, που είναι μολυβοστυλό, μολύβι και στυλό σε ένα.

Κύριοι χορηγοί του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι η Metlife, The Hellenic Initiative, η Citi, η Εθνική Τράπεζα , η General Mills, η SAP Hellas και η Accenture, με τη συμβολή των οποίων το πρόγραμμα υλοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά και τα σχολεία.

Οι Εμπορικές Εκθέσεις Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Τhe Mall Athens, του Mediterranean Cosmos, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Vision, του Molto και με την υποστήριξη της A.M. Nομικός Transworld Martime Agencies.

Χορηγός Αερομεταφορών των μαθητών είναι η AEGEAN.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται Yπo την Αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος).

«Εικονική Επιχείρηση»: Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας εδώ και 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά και τα σχολεία καθώς υποστηρίζεται από ιδρύματα, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017»

Αφού ολοκληρωθούν οι εμπορικές εκθέσεις, τα παιδιά θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά τους σχέδια, θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις, θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016-2017». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.  Τα παιδιά από τέσσερις μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που βραβεύτηκαν στους διαγωνισμούς 2016-2015 (Smileybin, Mapp, Epeikon, Kalymnos Climbing Escape) έγραψαν ιστορία στις 27 Ιανουαρίου 2017, καθώς ήταν οι πρώτοι μαθητές που κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στα 140 χρόνια λειτουργίας του θεσμού.