Skip to main content

Σεμινάριο για λουκάνικα και κρεατοσκευάσματα στη Θεσσαλονίκη

Οι Ειδικοί Chef Μυρσίνη Λαμπράκη και Γεώργιος Καραγιάννης θα μυήσουν τους ευρισκόμενους στα μυστικά που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν.

Ένα διαφορετικό σεμινάριο για την παρασκευή λουκάνικων για επαγγελματίες Κρεοπώλες και Εστιάτορες, παρουσιάζουν το Mirsini Cooking του FoodVisions και η εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων Chefstories.



Οι Ειδικοί Chef, στη δημιουργία και παρασκευή λουκάνικων και κρεατοσκευασμάτων, Μυρσίνη Λαμπράκη και Γεώργιος Καραγιάννης θα μυήσουν τους ευρισκόμενους στα μυστικά που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν.

Αναλυτικά ξεκινώντας οι εκπαιδευτές, θα παρουσιάσουν τις τεχνικές προετοιμασίας των λουκάνικων:

• Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για τα λουκάνικα
• Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για τα λουκάνικα
• Πώς να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
• Η σημασία της υφής και της γέμισης του λουκάνικου για το σωστό ¨δάγκωμα¨ μετά το ψήσιμο χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα
• Σωστή ωρίμανση και σωστό κάπνισμα
• Τεχνικές καπνίσματος
• Ποια είδη κρέατος είναι κατάλληλα για κάπνισμα
• Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής λουκάνικου
• Πώς ψήνουμε σωστά τα λουκάνικα στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι



Πρακτικό μέρος:

Παρασκευές 4 ειδών λουκάνικου

1. ΠΑΛΑΤΙΑΝΟ
2. ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ
3. ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
4. ΜΩΡΑΙΤΙΚΟ

To σεμινάριο περιλαμβάνει πρότυπη διδασκαλία με ενεργή συμμετοχή, γευστική δοκιμή των παραγομένων προϊόντων, βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και αφορά σε επαγγελματίες και φοιτητές.

Πληροφορίες: Chefstories T: 2310 471628, 6981937195 (Λευτέρης Φωκαεύς)

Δηλώσεις συμμετοχής: www.chefstories.gr

Κόστος: 120 ευρώ / φοιτητές 80 ευρώ

Διοργάνωση: Mirsinicookings_studio του foodvisions.gr & Chefstories, Fine Products & services