Skip to main content

ΠΙΟΠ: Σεμινάριο φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στη Θεσσαλονίκη

Σεμινάριο φωτογραφίας απο τον Πλάτωνα Ριβέλλη, στις 5 και 6 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Σειρά δράσεων με αφορμή τον φετινό φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», προγραμματίζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει σεμινάριο φωτογραφίας, με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία: Η προσωπική ματιά του φωτογράφου», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου (11:00 – 17:00), στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, ο θεωρητικός της φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τα στάδια φωτογραφικής αποτύπωσης των μυστικών ενός πολιτιστικού τοπίου, δηλαδή ενός τοπίου που προέκυψε από τη συνεχή αλληλεπίδραση φύσης και ανθρώπου, όπως για παράδειγμα η περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας ή οι αμπελώνες της Γαλλίας (http://stymfalia2014.piop.gr/home.html και http://whc.unesco.org/en/culturallandscape/).

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: 30€

Μετά το πέρας του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Συνεδριακό Κέντρο (κ. Ναντίνα Κυριαζή: 2310 385662 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 15:00).