Skip to main content

Σεμινάρια ΚΕΒΕ για το εμπόριο μέσω της «πράσινης γραμμής»

Περισσότερες από 80 επιχειρήσεις συμμετείχαν στα σεμινάρια που διοργάνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα το νόμιμο εμπόριο μεταξύ Ελλληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσω της «
Περισσότερες από 80 επιχειρήσεις συμμετείχαν στα τρία σεμινάρια που διοργάνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα το νόμιμο εμπόριο μεταξύ Ελλληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσω της «πράσινης γραμμής».

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Μάνθος Μαυρομμάτης, έχει σημειωθεί αυξημένο ενδιαφέρον εκ μέρους τόσο των ελληνοκυπριακών, όσο και των τουρκοκυπριακών επιχειρήσεων για το δικοινοτικό εμπόριο. Πολύ πιθανότατα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της συρρίκνωσης της αγοράς οι επιχειρηματίες άρχισαν να αναζητούν νέους συνεργάτες στη ντόπια αγορά από την άλλη κοινότητα, σημείωσε.

Στα σεμινάρια επεξηγήθηκαν οι κανονισμοί και διαδικασίες που διέπουν το νόμιμο εμπόριο δια μέσου της «πράσινης γραμμής», δόθηκαν διευκρινήσεις και απαντήθηκε σειρά ερωτημάτων, που υπέβαλαν οι συμμετέχοντες.

Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν στα πλαίσια του έργου «Οικονομική Αλληλεξάρτηση», το οποίο στηρίζεται οικονομικά από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών «Δράση για Συνεργασία και Εμπιστοσύνη στην Κύπρο» και στο οποίο συμμετέχουν από κοινού το ΚΕΒΕ και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.