Skip to main content

Σειρά παίρνει ο Σημίτης

Το επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης με την κλήτευση Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπέδι ανοίγει τον δρόμο για την κλήτευση Σημίτη από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Siemens.
του Σπύρου Νάννου

Η κλήτευση του Κώστα Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπέδι ανοίγει το δρόμο διάπλατα και για τον Κώστα Σημίτη για την Εξεταστική της SIEMENS, αφού στην κυβέρνηση περιμένουν από τη Νέα Δημοκρατία την «απάντηση»! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η «διάθεση» του Μεγάρου Μαξίμου θεωρείται αρνητική, ωστόσο δεν αποκλείεται να δώσει το πράσινο φως στους βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή για την SIEMENS να συναινέσουν, στέλνοντας τον πρώην πρωθυπουργό να καταθέσει για τα όσα έχει επισημάνει μεταξύ άλλων ο Θόδωρος Τσουκάτος.

Πιο συγκεκριμένα, το παρασκήνιο της κλήτευσης του Κώστα Καραμανλή ήταν έντονο, όπως αυτό «σχηματίστηκε» τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Βουλής και του Μεγάρου Μαξίμου. Αν και την προηγούμενη εβδομάδα κανείς δεν γνώριζε τι στάση θα κρατούσε το ΠΑΣΟΚ, ελέω της απουσίας γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τελικά ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις στις τελευταίες τρεις ημέρες, αποφασίστηκε οι βουλευτές του Κινήματος να «στείλουν» τον πρώην πρωθυπουργό στην Προανακριτική για το Βατοπέδι.

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν αρνητική, ωστόσο δέχθηκε αφόρητη πίεση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τελικά επικράτησε η άποψή τους! Βεβαίως, η κυβέρνηση συναίνεσε σε αυτή την απόφαση, καθώς το επικοινωνιακό επιτελείο βρήκε απρόσμενα τη λύση για τους φορτηγατζήδες και βεβαίως τις αντιδράσεις τους για το νομοσχέδιο που αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Αυτή η κίνηση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, ωστόσο οι παρενέργειες είναι μεγάλες!

Ειδικότερα, στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν από τη Νέα Δημοκρατία έντονες αντιδράσεις και πιέσεις για αντίστοιχη κλήτευση του Κώστα Σημίτη στην Προανακριτική για την SIEMENS. Πάντα και σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η στάση της κυβέρνησης, παρά το γεγονός πως τονίζεται πως όλα θα πρέπει να έρθουν στο φως, δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση να καταθέσει ο Κώστας Σημίτης, κάτι που άλλωστε επισημαίνουν και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο και ανάλογα τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται να δοθεί το πράσινο φως, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως εννοούν αυτά που λέει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου για τη διαφθορά.

Ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, φαίνεται πως και εκείνος δεν επιθυμεί την κλήτευσή του, άλλωστε από την πρώτη στιγμή – εν’ αντιθέσει με τον Κώστα Καραμανλή – είχε μιλήσει και στα όσα είχε πει ο Θόδωρος Τσουκάτος, αλλά και τα όσα είχε υποστηρίξει ο Τάσος Μαντέλης. Δεν γνωρίζει όμως τις διαθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Ο χρόνος θα δείξει.