Skip to main content

ΣΕΒΕ: Εργαλεία εκβιασμού των γεωπόνων προς την κυβέρνηση οι επιχειρήσεις

Την αγανάκτησή του εκφράζει ο ΣΕΒΕ για την κλιμάκωση της λευκής απεργίας των γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας ότι οι προφάσεις για τη μη διενέργεια ελέγχων, καθιστούν τις επιχειρήσεις εργα
Την αγανάκτησή του εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) για την κλιμάκωση της λευκής απεργίας των γεωπόνων – γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας ότι η επίκληση αδυναμίας μετάβασης λόγω μη ύπαρξης υπηρεσιακών οχημάτων και άλλες προφάσεις για τη μη διενέργεια ελέγχων, καθιστούν τις επιχειρήσεις εργαλεία εκβιασμού των γεωπόνων απέναντι στην κυβέρνηση.

«Θέλουμε για μια ακόμα φορά, απευθυνόμενοι σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες του Δημοσίου τομέα, να τονίσουμε ότι, η χρησιμοποίηση των επιχειρήσεων σαν αντικείμενο εκβιασμού απέναντι στην κυβέρνηση είναι απολύτως εσφαλμένη επιλογή και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική εξόντωση των επιχειρήσεων και τις υποχρεώνει να αντιδράσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με ανακοίνωσή του ο συνδέσμου  καλεί, αφενός τους γεωπόνους να μην οδηγήσουν στην καταστροφή τις επιχειρήσεις για θέμα που αφορά στη διένεξή τους με το υπουργείο και αφετέρου το Υπουργείο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ελέγχων.

Σημειώνει, δε, ότι είχε επισημάνει εγκαίρως τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις από την κλιμάκωση της λευκής απεργίας των γεωπόνων – γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αντέδρασαν στην περικοπή από την Κυβέρνηση ορισμένων επιδομάτων, που αφορούν στη μετάβαση και διαμονή τους για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων.

«Στην προηγούμενη επιστολή του ΣΕΒΕ προς το υπουργείο, είχαμε ενδεικτικά αναφέρει την πλήρη αξιοποίηση: α. του θεσμού του εγκεκριμένου εμπόρου, β. των διαπιστευμένων ιδιωτικών εργαστηρίων στις περιπτώσεις που καθίσταται αδύνατη η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων από τους γεωπόνους δημόσιους υπαλλήλους, για την έκδοση των αναγκαίων για τις εξαγωγές, εισαγωγές και ενδοκοινοτικές συναλλαγές, πιστοποιητικών, και γ. ελλείψει πιστοποιητικού ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου, να επιτραπεί η προσκόμιση στο τελωνείο εξαγωγής υπεύθυνης δήλωσης από τον εξαγωγέα για την καταλληλότητα του εξαγόμενου προϊόντος», προσθέτει.