Skip to main content

ΣΕΒ: «Τα δανεικά και τα ψέματα τελείωσαν»

Πρέπει να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις με ανταγωνιστικό και θεσμικό πλαίσιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Τα δανεικά και τα ψέματα τελείωσαν. Το κόστος, για να επιλυθούν τα προβλήματα, είναι μεγάλο και πρέπει να το επωμιστούν όλοι», δήλωσε, ερωτηθείς για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Γιέργκελν Τούμαν.

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις με ανταγωνιστικό και θεσμικό πλαίσιο, τονίζοντας πως οι ξένοι επενδυτές δεν είναι εισβολείς, είναι σύμμαχοι που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Βιομηχάνων δήλωσε ότι αυτήν την περίοδο για την ελληνική οικονομία προέχει η οικονομική σταθεροποίηση.

Υπογράμμισε δε ότι χρειάζεται συνεργασία πολιτικών και επιχειρηματιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία, καθώς είναι λάθος εάν νομίζουν οι πολιτικοί ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το πρόβλημα αυτό.

ΣΥΝ: Θερμός υποστηρικτής της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΕΒ

«Φαίνεται πως η κυβέρνηση στο πρόσωπο του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου, βρήκε τον πιο θερμό υποστηρικτή της. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να υιοθετήσει τις ίδιες πολιτικές με εκείνες της ΝΔ».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της BUSINESSEUROPE.

Σημείωσε ακόμη πως «είναι αυτές οι πολιτικές που απορρίφθηκαν στις πρόσφατες εκλογές και οδήγησαν τη ΝΔ στην αντιπολίτευση. Πρόκειται για τις γνωστές και αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές που βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση».

ΚΚΕ: Ικανοποίηση ΣΕΒ για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης

«Για μια ακόμη φορά ο ΣΕΒ δείχνει την ικανοποίησή του για τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», σχολίασε το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του πρόέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου μετά από τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Τόνισε μάλιστα πως «οι μεγαλοεπιχειρηματίες που απολαμβάνουν γιγάντια κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια, απαιτούν τώρα από τους εργαζόμενους να πληρώσουν και τα χρέη που αυτοί δημιούργησαν».