Skip to main content

Σε υποχρεωτική άδεια 130 εργαζόμενοι της Diana στην Ξάνθη

Σε υποχρεωτική άδεια οι 130 εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας, με τους υπευθύνους της βιομηχανίας να τονίζουν ότι έχει προκύψει έλλειψη πρώτων υλών και να διαβεβαιώνουν ότι το εργοστάσιο θα επαναλειτου
Σε υποχρεωτική άδεια τέθηκαν οι 130 εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Diana, που εδρεύει στην Ξάνθη, με τους υπευθύνους της βιομηχανίας να τονίζουν ότι απλά έχει προκύψει έλλειψη πρώτων υλών και να διαβεβαιώνουν ότι το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει έπειτα από τις γιορτές του Πάσχα, στις 6 Απριλίου. Για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ΄Αγγελος Μπεμπεκίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, «Εξυπηρετούμε κανονικά τις ανάγκες της πελατείας μας σε έτοιμα προϊόντα diana και ακατέργαστο χαρτί, έχουμε δε αποθέματα 2,5 μηνών. Ως εκ τούτου κρίναμε σκόπιμο να δοθούν κανονικές άδειες στο προσωπικό της παραγωγής επ΄ευκαιρία και των εορτών του Πάσχα».

«Η παραγωγή θα ξαναρχίσει την Τρίτη του Πάσχα 6 Απριλίου 2010, οπότε υπολογίζεται ότι θα έχουμε επαρκείς ποσότητες πρώτων υλών στις αποθήκες μας, για να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας. Προς ενημέρωσή σας υπάρχει διεθνής κρίση στις πρώτες ύλες χαρτοποιίας, που πλήττει όλο τον πλανήτη, με συνέπεια υπερβολικές αυξήσεις των τιμών. Ελπίζουμε ότι η κρίση δεν θα πλήξει τη Χαρτοποιία Θράκης, γιατί έχουμε λάβει μέτρα από το 1998 για τη συνέχιση της λειτουργίας μας με πρώτες ύλες από διάφορες πηγές», καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπεμπεκίδης υπογραμμίζει ότι «είναι παράνομο να ανακοινώνεις σ΄ έναν εργαζόμενο πότε θα πάρει την άδειά του και πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν του τη δώσεις υποχρεωτικά».

Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει προσφύγει και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν η επιχείρηση έχει επιχορηγηθεί από τον αναπτυξιακό νόμο. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι ακριβές, «η εταιρία έχει αυτομάτως αναλάβει την υποχρέωση να μην προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού», επισημαίνει ο κ. Μπεμπεκίδης.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Ξάνθης είναι η μοναδική παραγωγική μονάδα της Diana στην Ελλάδα, η οποία απασχολεί επιπλέον 70 άτομα στην Αθήνα. Ο όμιλος Ζερίτη, στον οποίο ανήκει η χαρτοβιομηχανία, έχει ακόμη παρουσία σε Αίγυπτο, Βουλγαρία και Ουγγαρία.