Skip to main content

Σε τροχιά πρόκρισης η Εθνική Ελλάδας - Ισοπαλία μέσα στη Βοσνία (0-0)

Με αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική παραμένει στη δεύτερη θέση του ομίλου και διατηρεί το προβάδισμα του ενός πόντου από τη Βοσνία.

Θετικό αποτέλεσμα απέσπασε η Εθνική Ελλάδας στη Ζένιτσα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με την Εθνική Βοσνίας χωρίς τέρματα, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2018, παραμένοντας σε τροχιά πρόκρισης.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική παραμένει στη δεύτερη θέση του ομίλου και διατηρεί το προβάδισμα του ενός πόντου από τη βασική της αντίπαλο για την πρόκριση, Βοσνία.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο οι Βόσνιοι είχαν την υπεροχή στο ματς και είχαν δυο καλές στιγμές αλλά ο Καρνέζης ήταν εκεί για την Εθνική Ελλάδος. Η πρώτη ήταν στο 12' σε τετ α τετ του Βίστσα και η δέυτερη στο 25' σε σουτ του Κόντρο.

Η Εθνική Ελλάδος απέιλησε στο 38' σε σουτ του Τοροσίδη που κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο, η Ελλάδα έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η πρώτη ευκαιρία για τους Βόσνιους σημειώθηκε στο 76' σε σουτ του Τζέκο που απέκρουσε ο Καρνέζης σε κόρνερ.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς τη δημιούργησε η Ελλάδα στο 82', όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μήτρογλου τροφοδότησε τον Δώνη, ο τελευταίος βρήκε τον Μάνταλο, ο οποίος μόνος του απέναντι στον Μπέγκοβιτς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 84' η Βοσνία έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς, με τον Καρνέζη να αποκρούει εκπληκτικά στη δεξιά του γωνία.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε κάτω από τα έντονα γιουχαΐσματα των φιλάθλων της Βοσνίας.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς (69' Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίστσα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (21' Κόντρο, 77' Μπέσιτς), Τζέκο.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος (91' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (50' Δώνης), Φορτούνης (93' Μανιάτης), Μήτρογλου.