Skip to main content

Σε τηλεδιάσκεψη του G7 η ελληνική κρίση

Η κρίση λόγω του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομίας του G7.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας, Τίμοθι Γκάιτνερ θα συζητήσει τις προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας με τους ομολόγους του της Ομάδας των 7 πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στην Ουάσινγκτον.

Η είδηση αυτή ενίσχυσε το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, αφού είχε προηγηθεί σημαντική υποχώρηση της ισοτιμίας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι των άλλων νομισμάτων.

Οι υπουργοί Οικονομίας του G7 (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία) θα έχουν τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με το ΔΝΤ και την ΕΕ για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Την Κυριακή συνέρχεται το ΔΝΤ για να αποφασίσει τις ενέργειες που θα γίνουν για την εκταμίευση του ποσού που θα χορηγήσει στην Ελλάδα, που ανέρχεται σε 30 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ στο Τόκιο, ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επέλθει σταθεροποίηση ως προς τις ισοτιμίες των νομισμάτων, αλλά επανέλαβε ότι οι χώρες του G7 θεωρούν ανεπιθύμητες τις μεγάλες διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων.