Skip to main content

Σε τι διαφέρει ο ΟΛΘ από τον ΟΛΠ.....................

Μπορεί στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) οι καθυστερήσεις στην έγκριση του master plan για τις νέες επενδύσεις που σχεδιάζουν.

Μπορεί στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) οι καθυστερήσεις στην έγκριση του master plan για τις νέες επενδύσεις που σχεδιάζουν οι Κινέζοι της Cosco να έφτασαν σχεδόν στο μη περαιτέρω, όμως το ίδιο δεν μπορεί να πει κανείς ότι ίσχυσε και σε ό,τι αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, η έγκριση καθυστέρησε πάνω από έξι μήνες ενώ στη δεύτερη δεν χρειάστηκαν ούτε το ένα τρίτο του χρόνου αυτού. 

Το πιθανότερο είναι ότι στον ΟΛΘ κινήθηκαν πιο οργανωμένα κι ασφαλώς πολύ πιο αθόρυβα και διασφάλισαν το απαραίτητο πράσινο φως, χωρίς να σηκώσουν σκόνη, όπως έγινε στην περίπτωση των Κινέζων, όπου παρ ολίγον να προκληθεί ολόκληρο διπλωματικό επεισόδιο. Αρκεί να σημειωθεί ότι προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους περίπου 15 πρέσβεις ξένων αποστολών στην Ελλάδα έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ για ξενάγηση.

Υπάρχει πάντως μια τάση τελευταία, ορισμένα projects να λαμβάνουν διαστάσεις σήριαλ, για διαφορετικούς σε κάθε περίπτωση λόγους.

Για παράδειγμα, σε σήριαλ τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της εξαγοράς του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου Ιασώ από το αμερικανικό fund Oaktree.

Αρκεί να σημειωθεί ότι εκεί το due diligence ξεκίνησε σχεδόν από τις αρχές του χρόνου κι ακόμα συνεχίζεται. Εν προκειμένω, πάντως, αν συνιστά ένδειξη ότι κάτι ετοιμάζεται προσεχώς, είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς λέγεται ότι αποφάσισε ότι θα χρηματοδοτήσει με 70 εκατ. ευρώ τη δημόσια προσφορά του fund, αν τελικώς φτάσουμε ως εκεί.