Skip to main content

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Μητσοτάκη

Τι συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στη Μέση Ανατολή εξέθεσε κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

«Σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος – Ελλάδα – Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη. Μπροστά μου, Πρόεδρέ μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική. Με γνωρίσατε έναν ιεραπόστολο και συνεχίζω να είμαι ένας ιεραπόστολος της αγάπης του Χριστού», είπε ο Πατριάρχης.

Εξήγησε στον κ. Μητσοτάκη ότι το απόγευμα σήμερα αναχωρεί για την Αίγυπτο και μετά για τη Δυτική Αφρική «για να πάω να βρεθώ σε αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως στα μικρά παιδιά, για να τους πω ότι για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Θεού».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι θεωρεί κι αυτός την Αφρική ήπειρο του μέλλοντος και πρόσθεσε: «Πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως την φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο – μεθαύριο, σε 10 – 20 χρόνια ως την φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη.»

Τέλος συνεχάρη τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας για το ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στην Αφρική.