Skip to main content

Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Ολάντ και Μπάιντεν για την αξιολόγηση

Ο πρωθυπουργός είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, με αντικείμενο όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Για τις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, τις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και την ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή συζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, κατά την οποία υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, καθώς και η πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.