Skip to main content

Σε συμφωνία δανειστές - ΔΝΤ για κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα

Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο, επισήμανε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters

Οι δανειστές και το ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία για κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε από τη Χάγη ότι, αργότερα σήμερα, έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση μεταξύ των δανειστών και Ελλήνων αξιωματούχων.

«Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες», δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. «Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε», σημείωσε.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις, οι επαφές Ελλήνων αξιωματούχων με τους δανειστές σήμερα θα εστιάσουν σε δημοσιονομικά μέτρα που θα χρειαστεί να λάβει η χώρα για μετά το 2018, ώστε να επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

«Συζητούν λίστα μέτρων που θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή τώρα και θα εφαρμοστούν μετά το 2018, σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους», ανέφερε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πρόσθεσε ότι ίσως χρειαστεί να υπάρξει και δεύτερη λίστα με εφεδρικά μέτρα που δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τη Βουλή.

Τα θέματα που εξετάζουν οι δύο πλευρές περιλαμβάνουν, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την εξοικονόμηση δαπανών από τις συντάξεις.