Skip to main content

Σε σήμανση βασικών οδικών αξόνων προχωρά ο Δ. Θεσσαλονίκης

Οι διαγραμμίσεις θα διακρίνονται από λευκή ή κίτρινη απόχρωση και επιλογή κατάλληλου υλικού ακρυλικού χρώματος, ανάλογα με το είδος της σήμανσης

Την εκτέλεση του έργου «Οριζόντια σήμανση βασικών οδών» ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η σχετική μελέτη προβλέπει την υλοποίηση οριζόντιας σήμανσης με διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων σε οδούς όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Με το έργο θα υλοποιηθούν σημαντικές εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο, έκτασης 45.000m2 περίπου, που αποσκοπούν  στην ασφαλή διέλευση οδηγών και πεζών κατά τη διάρκεια της  ημέρας και της νύχτας, καθώς και στην εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία.

Οι διαγραμμίσεις θα διακρίνονται από λευκή ή κίτρινη απόχρωση και επιλογή κατάλληλου υλικού ακρυλικού χρώματος, ανάλογα με το είδος της σήμανσης και θα αφορούν διορθωτικές ή νέες εργασίες.

Η εκτέλεση του παραπάνω έργου, που συμπεριλαμβάνεται  στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης με προϋπολογισμό 515.000 ευρώ θα γίνει με εργολαβία κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού Διαγωνισμού με την ανοιχτή διαδικασία του άρθρου 27 και θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Οι εργασίες θα εκτελούνται  κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 00.00 έως τις 05.00 τις καθημερινές και από τις 05.00 έως τις 11.00 τις Κυριακές και αργίες.