Skip to main content

Σε συλλήψεις πέντε ατόμων προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για ληστεία, κλοπή και απόπειρα κλοπής και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για ληστεία, κλοπή και απόπειρα κλοπής και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ατόμων για υποθέσεις κλοπών, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων το τελευταίο 24ωρο:

- Συνελήφθη 31χρονος Κύπριος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία».

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης, ο 31χρονος αφαίρεσε, με χρήση σωματικής βίας, από ανυποψίαστο ηλικιωμένο το τσαντάκι του, ωστόσο έγινε αντιληπτός από διερχόμενο δικυκλιστή και συνελήφθη. Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.

- Το βράδυ της ίδιας μέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, έπειτα από αναζητήσεις συνέλαβαν έναν 34χρονο ομογενή, ο οποίος λίγο νωρίτερα διέρρηξε μπαρ στην περιοχή του Ευόσμου, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, τον προηγούμενο μήνα, διέρρηξε ακόμη δύο φορές το ίδιο κατάστημα, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά.

- Παράλληλα, περιπολούντες αστυνομικοί του Α.Τ. Ωραιοκάστρου, συνέλαβαν, τρεις Έλληνες ηλικίας 28, 40 και 18 ετών, οι οποίοι διέρρηξαν επιχείρηση επίπλων στην περιοχή της Πολίχνης, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό.

- Ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σε βάρος 30χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για διακεκριμένη κλοπή, διότι τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, διέρρηξε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ, κατά δήλωση της ιδιοκτήτριας.

- Αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σε βάρος 40χρονου αλλοδαπού, διότι ξημερώματα της 18/19-03-2015, διέρρηξε αργυροχρυσοχοείο στο κέντρο της πόλης, απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, συνολικής αξίας 40.000 ευρώ περίπου, κατά δήλωση του παθόντα.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.