Skip to main content

Παρέμβαση ξενοδόχων στην κόντρα δήμου - Περιφέρειας για τον τουρισμό

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ζητάει να πέσουν οι τόνοι μεταξύ δήμου και περιφέρειας - Ο προϋποθέσεις για ένα νέο ξεκίνημα στον Οργανισμό Τουρισμού

Να ηρεμήσουν τα πνεύματα ζητάει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης μετά τη χθεσινή ανταλλαγή πυρών μεταξύ δήμου και περιφέρειας αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού Τουρισμού (δείτε εδώ και εδώ).

«Αν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τη μέγιστη ισχύ ως τουριστικός προορισμός, θα πρέπει καταρχήν να πέσουν οι τόνοι από όλους. Να σταματήσουν οι εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις, να καθίσουν όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούν» τονίζει χαρακτηριστικά η ΕΞΘ.

Όπως αναφέρει, θα ήταν ευχής έργον να υπάρξει μία νέα προσπάθεια ξεπερνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ συμπληρώνει πως η συμμετοχή της Ένωσης σε μια τέτοια προσπάθεια είναι δεδομένη υπό προϋποθέσεις.

Οι προϋποθέσεις ωστόσο είναι «πρώτον, να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο στρατηγικό πλάνο με σαφή τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά για την αναβάθμιση του προορισμού και δεύτερον, να συμμετάσχουν στο στρατηγικό σχεδιασμό τεχνοκράτες για τη λήψη αποφάσεων και ΜΟΝΟ επαγγελματίες του τουριστικού μάρκετινγκ για την εισήγηση των δράσεων και την  εκτέλεση αυτών».

«Συνεπώς, όσον αφορά στις θέσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη για το αύριο του τουρισμού στην πόλη με συμμετοχή τεχνοκρατών και επαγγελματιών του μάρκετινγκ, αυτές μας βρίσκουν σύμφωνους» συμπληρώνει η Ένωση.

Αναφορικά με τυχόν μελλοντικές συζητήσεις για συγχώνευση του TCVB με το TCB, η ΕΞΘ υποστηρίζει ότι αυτές μπορούν να γίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση της δεσπόζουσας θέσης της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης στο νέο φορέα. «Αυτό άλλωστε ίσχυε κατά την ίδρυση του TCVB το 1999 από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή όλων των ξενοδοχείων» συμπληρώνει.

«Αν δεν προχωρήσει η νέα προσπάθεια με ενωμένους τους φορείς της πόλης και με συγκεκριμένη τεχνοκρατική κατεύθυνση, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θα εξακολουθήσει να προβάλλει τον προορισμό με επαγγελματικά και τεχνοκρατικά κριτήρια, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, όπως άλλωστε πράττει εδώ και πολλά χρόνια» προσθέτει η Ένωση ενώ υπογραμμίζει τέλος ότι «απαιτείται όλοι να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στην πολυετή προσφορά του τέως Προέδρου της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλου στον τουρισμό της περιοχής».