Skip to main content

Σε πτώση οι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε θετικό έδαφος η Νέα Υόρκη

Πτωτικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο, ενώ θετικά έκλεισαν οι δείκτες στη Νέα Υόρκη.
Πτωτικά κινήθηκαν οι μεγάλες χρηματαγορές της Ευρώπης σημειώνοντας υποχώρηση και από το ρεκόρ ενδεκαμήνου, με εξαίρεση το Λονδίνο, ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μετά από διακύμανση στις συνεδριάσεις τους, οι δείκτες της Νέας Υόρκης  έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.172,89 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,17%, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,19% στις 3.827,84 μονάδες και στη  Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,48%, κλείνοντας στις 5.703,83 μονάδες.

Θετικό ήταν πάντως το συνολικό κλείσιμο των ευρωπαϊκών δεικτών για αυτή την εβδομάδα, με τον πανευρωπαϊκό FTSEurofirst 300 να κλείνει με άνοδο 1,3% σε συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν επηρεάστηκαν οι τραπεζικές μετοχές που παρουσιάστηκαν ενισχυμένες μετά τις  εκτιμήσεις της Goldman Sachs για ισχυρότερα μελλοντικά αποτελέσματα, με τις Lloyds, HSBC, Banco Santander, UBS, Credit Agricole, Commerzbank και Natixis να βλέπουν την τιμή των μετοχών τους να ανεβαίνει.

Αντίθετα, οι επηρεαζόμενες από τις τιμές των εμπορευμάτων εταιρίες, έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Τέτοιες ήταν οι μετοχές των μεταλλευτικών BHP Billiton, Xstrata, Anglo American, Antofagasta και Kazakhmys και οι ενεργειακές  BP, Royal Dutch Shell, BG Group και StatoilHydro.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,37% σταματώντας στις 9.819,90 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.132,86 μονάδες, ενισχυόμενες κατά 0,29%. Ο S&Ρ σημειώνοντας άνοδο 0,27% έκλεισε στις 1.068,34 μονάδες.

Οι εκτιμήσεις επενδυτικών οίκων και αναλυτών διαμόρφωσαν το θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών της Γουόλ Στρίτ οι οποίοι αποβλέπουν σε  βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μεταξύ των πολλών μετοχών που έκλεισαν θετικά ήταν αυτές των εταιριών Procter & Gamble, SanDisk, Chevron, Hewlett-Packard και Google.