Skip to main content

Σε ολόγραμμα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στη γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ

Στις… διαταγές της πολιτικής επικοινωνίας το artificial intelligence κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων στις 22 Ιουνίου

Νέα εποχή φαίνεται πως ήρθε στην πολιτική επικοινωνία καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης θέλοντας να παρευρεθεί όσο πιο… ζωντανά γίνεται στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου, θα χρησιμοποιήσει το ολόγραμμα του.

Τα νέα ήθη και έθιμα στην πολιτική σκηνή φαίνεται να «εγκαινίασε» σε πρόσφατες προεκλογικές του ομιλίες ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε σε τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις (!) με το ολόγραμμα του.

Τώρα ήρθε η σειρά του κ. Σκυλακάκη, να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη δημιουργώντας ένα φουτουριστικό σκηνικό στη γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ, η οποία έχει ως κεντρικό της μήνυμα την εξωστρέφεια, στο μονοπάτι της οποίας ο Σύνδεσμος βαδίζει με ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις.

Το κλειστό μέρος της γενικής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών, θα ξεκινήσει στις 17.00, προκειμένου τα μέλη του ΣΕΒΕ να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η διοίκηση του, ενώ το ανοιχτό μέρος, έχει οριστεί για τις 19.00.

Στο ανοιχτό μέρος της γενικής συνέλευσης θα παρευρεθούν πέρα από τον κ. Σκυλακάκη, με τον άκρως νεωτερικό τρόπο που επέλεξε, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού.

Μάλιστα μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης ο ΣΕΒΕ, δια του προέδρου του Σίμου Διαμαντίδη, θα βραβεύσει τον κ. Σχοινά για το έργο του με το ‘Χρυσό Αλέξανδρο’. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι το βραβείο είχε απονεμηθεί στον Γιώργο Μυλωνά, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Alumin ΑΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι κ. κ. Φραγκογιάννης και Σχοινάς, θα επισκεφτούν, νωρίτερα, την καινοτόμα και δυναμική βιομηχανία παραγωγής διχτυών ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, του προέδρου του ΣΕΒΕ, στη Νέα Μηχανιώνα.

Σημειώνεται πως κ. Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από τον κ. Διαμαντίδη ξεκίνησε από, χθες, Δευτέρα, σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, με πρώτο σταθμό τα Γιάννενα και επόμενη στάση τη Φλώρινα.   

Σε εξέλιξη η κατασκευή του ερευνητικού ενυδρείου

Κατά την επίσκεψη τους στη ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ οι κ.κ. Φραγκογιάννης και Σχοινάς θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στο ερευνητικό ενυδρείο της εταιρείας που υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς και αποτελεί μία μοναδική υποδομή για τα ελληνικά δεδομένα.

Η λειτουργία του ενυδρείου που θα φιλοξενεί από μεσογειακά ψάρια και ψάρια του γλυκού νερού μέχρι πιράνχας τοποθετείται το Δεκέμβριο. Το ενυδρείο θα δώσει τη δυνατότητα για άσκηση εφαρμοσμένης έρευνας στο πεδίο των ιχθυοκαλλιεργειών και της δημιουργίας νέων τύπων διχτυών, που σέβονται το περιβάλλον, συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία και ταυτόχρονα αποτελούν σημαντικό “κρίκο” της λειτουργίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας. Η λειτουργία του θα είναι μη κερδοσκοπική και ο χαρακτήρας του επιμορφωτικός, τουριστικός και ερευνητικός.

Παράλληλα η ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ βρίσκεται στη διαδικασία συζητήσεων προκειμένου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο  αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ). Στο ΔΙΠΑΕ έχουν παραχωρηθεί 500 τμ, προκειμένου να αναπτύξει ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα εστιάζει στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στην “γαλάζια” οικονομία.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να αποτελέσει την επιτομή της διασύνδεσης παραγωγής και εκπαίδευσης, ζητούμενο ετών για τον επιχειρηματικό κόσμο.