Skip to main content

Σε νέα εκτόξευση πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη νότια επαρχία Πιονγκάν προς τα ανατολικά - Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα

Σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας YONHAP, επικαλούμενο μια πηγή από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ν. Κορέας.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μια κυβερνητική πηγή των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε εκτόξευση ενός πυραύλου, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap που επικαλείται ως πηγή του το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη νότια επαρχία Πιονγκάν προς τα ανατολικά. Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα η Σεούλ είχε προειδοποιήσει ότι παρατηρήθηκε κινητικότητα σε μια βάση της Βόρειας Κορέας.

Μόλις λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση από τη Β. Κορέα, η Ν. Κορέα πραγματοποίησε άσκηση, με σκοπό να είναι έτοιμη για άμεσες αντιδράσεις σε κάθε πιθανή επίθεση από τη Β. Κορέα.

Η τελευταία βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου.