Skip to main content

Σε μόλις 14 λεπτά θα φτάσουν οι πύραυλοι της Β. Κορέας στο Γκουάμ

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι κάτοικοι θα έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως, χάρη στις προειδοποιητικές σειρήνες που έχουν εγκατασταθεί σε όλο το νησί.

Σε μόλις 14 λεπτά θα έχουν πλήξει το Γκουάμ οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας, όπως προκύπτει από το γραφείο εσωτερικής ασφάλειας της αμερικανικής νήσου.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου ασφαλείας, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι κάτοικοι θα έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως, χάρη στις προειδοποιητικές σειρήνες που έχουν εγκατασταθεί σ’ όλα τα σημεία του νησιού.

Το Γκουάμ, το οποίο ανήκει στην αμερικανική επικράτεια και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά των Φιλιππίνων, έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Ο ηγέτης της Πιόνγιανγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε προσφάτως τις ΗΠΑ, πως εφόσον συνεχίσουν την επιθετική ρητορική, τότε το καθεστώς θα πλήξει με πυραύλους το αμερικανικό νησί.

Από την μεριά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαντήσει πως όποιος απειλήσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με «πυρ και φωτιά».