Skip to main content

Σε μετωπική για τη διαιτησία ΣΕΒ και ΓΣΕΕ

Τι ζητούν οι βιομήχανοι, πώς απαντά η πλευρά της Συνομοσπονδίας και γιατί όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε άλλη μια σύγκρουση.
Καμία περίπτωση υποχώρησης από τα έως σήμερα κεκτημένα στο κομμάτι της διαιτησίας δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί η ΓΣΕΕ. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά την τελευταία συνάντηση της με τον ΣΕΒ, που είχε ως μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο θέμα.

Κορυφαίο στέλεχος της Συνομοσπονδίας, μιλώντας στη Voria.gr, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να υπαναχωρήσουμε από όλα όσα είχαμε καθιερώσει την τελευταία 30ετία. Και αυτό το καταστήσαμε ξεκάθαρο στην εργοδοτική πλευρά». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη στάση της ΓΣΕΕ συντάσσονται επίσης οι έμποροι και οι βιοτέχνες, όμως, οι βιομήχανοι εξακολουθούν να αντιδρούν.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, αυτό το οποίο τους διημείφθη ήταν πως το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει θα ήταν το σημείο εκείνο που έχει να κάνει με τη λίστα των διαιτητών. «Οι βιομήχανοι μπορούν να προσθέσουν κι αυτοί τους δικούς τους. Αυτό το καταλαβαίνουμε. Αλλά μέχρις εκεί», είναι η αντίδραση της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το συγκεκριμένο μέτωπο θα είναι από αυτά που θα κρατήσουν ψηλά το θερμόμετρο των εξελίξεων μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.