Skip to main content

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν οι ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν μέσω ανακοίνωσή τους ότι παραμένουν αμετακίνητοι στη στάση περί μη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου της

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό καλούν οι ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους περί μη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία»

«Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουμε αμετακίνητοι στη στάση μας περί μη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου της, είτε στην Ελληνική, είτε σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Μια συμφωνία που θα αφήνει περιθώρια δημιουργίας αλυτρωτικών τάσεων μέσω της ονοματοδοσίας δεν μπορεί να αποτελεί δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα προωθήσει τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών, ούτε θα συμβάλει στη γενικότερη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων» διευκρινίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν μάλιστα ότι: «Το όνομα "Μακεδονία" είναι συνυφασμένο με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την παιδεία μας, την κουλτούρα μας και εν τέλει είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εθνική μας ταυτότητα και κυριαρχία. Το όνομα "Μακεδονία" είναι ΕΛΛΑΔΑ! Αυτό πρέπει να είναι κατανοητό και σεβαστό απ’ όλους!».

Καταλήγουν, σημειώνοντας πως για τους παραπάνω λόγους οι ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης χαιρετίζουν τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 21η Ιανουαρίου και καλούν σε μαζική συμμετοχή όχι μόνο τα μέλη τους αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη, καθώς «τα εθνικά θέματα είναι υπεράνω πολιτικών πεποιθήσεων».