Skip to main content

Σε λειτουργία οι νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της Πλαστικά Θράκης

Οι νέες επενδύσεις θα αποφέρουν πρόσθετο κύκλο εργασιών ύψους 50 εκατ. και θα συμβάλλουν στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, εκτιμά η εταιρεία

Σε λειτουργία βρίσκονται οι νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ, μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της περιόδου 2015 - 2016, συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι νέες επενδύσεις, σε πλήρη λειτουργία, θα αποφέρουν πρόσθετο κύκλο εργασιών ύψους 50 εκατ. ευρώ και θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους του Ομίλου, λόγω της δυνατότητας παραγωγής καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και της μείωσης του κόστους παραγωγής.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ περίπου, αφορούν κυρίως στην παραγωγή καινοτόμων  τεχνικών υφασμάτων, τα οποία έχουν εφαρμογή στις αγορές των γεωσυνθετικών, των μονωτικών μεμβρανών οροφής, της βιομηχανίας φίλτρων, της βιομηχανίας αυτοκινήτων καθώς και των νοσοκομειακών προϊόντων.

Παράλληλα σε φάση πλήρους λειτουργίας είναι πλέον και οι νέες επενδύσεις στο εξωτερικό, συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι νέες - εκτός Ελλάδας - επενδύσεις αφορούν κυρίως στην εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής στη Σκωτία για την παραγωγή τεχνικών υφασμάτων τύπου melt blown, τα οποία έχουν εφαρμογή στις αγορές των μονωτικών μεμβρανών οροφής, των νοσοκομειακών και προϊόντων υγιεινής και της βιομηχανίας φίλτρων, καθώς και νέα γραμμή thermoforming η οποία εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας για την παραγωγή προϊόντων συσκευασίας γιαουρτιού και πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης για τις αγορές της Βουλγαρίας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.