Skip to main content

Σε λειτουργία από το Σάββατο το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Το Σάββατο ανοίγει τις πίστες του το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου Τρικάλων, το οποίο έχει αναμορφωθεί, διαθέτοντας πλέον και ένα νέο σαλέ στην κορυφή του.
Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου Τρικάλων, το οποίο έχει αναμορφωθεί, διαθέτοντας πλέον και ένα νέο σαλέ στην κορυφή του, που κατασκευάστηκε με τη συνεργασία της Νομαρχίας Τρικάλων και του Δήμου Αιθήκων.

Το Χιονοδρομικό επισκέφθηκε χθες ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα έργα που κατασκευάστηκαν στους χώρους του από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ, το αναμορφωμένο παλαιό σαλέ στη βάση του Χιονοδρομικού, η πίστα του σκι που έχει υποστεί καίριες παρεμβάσεις, καθώς και το νέο σαλέ στην κορυφή.

Οι διαχειριστές του Χιονοδρομικού έδωσαν σημασία στις λεπτομέρειες όσον αφορά στην προσβασιμότητα, αλλά και την παραμονή στο Κέντρο, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες. Μία πίστα κόκκινη μήκους 1,500μ, μία μπλε μήκους 400μ και μία πράσινη εκπαιδευτική μήκους 80μ. Επίσης, υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 1,170μ, ένας συρόμενος μήκους 350μ και ένα μπέιμπι λίφτ μήκους 60μ. Ο εναέριος αναβατήρας λειτουργεί και για περιήγηση (βόλτα) πεζών δηλαδή ατόμων χωρίς εξοπλισμό σκι, επίσης υπάρχουν και δύο μηχανήματα επίστρωσης χιονιού (ρατράκ). Για όσους δεν έχουν εξοπλισμό του σκι, υπάρχουν τέσσερα καταστήματα ενοικιάσεως.