Skip to main content

Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός του Μητσοτάκη - Στις 15.00 η εξόδιος

Το φέρετρο του πρώην πρωθυπουργού ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ στο προαύλιο της Μητρόπολης ήταν στρατιωτικά αγήματα.

Με τιμές πρωθυπουργού θα τελεστεί σήμερα στις 15:00, στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 99 ετών.

Η σορός έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη έως τις 13:30. Στις 7.00 η σορός έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρίσκονταν η οικογένειά του εκλιπόντος.

Το φέρετρο του πρώην πρωθυπουργού ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ στο προαύλιο της Μητρόπολης ήταν στρατιωτικά αγήματα. 

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε στη Μητρόπολη, λίγο πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη.








Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.







Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Με επιστολή της προς το υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη η οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε την επιθυμία της να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός.