Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Μιχάλη Κωσταράκου (φωτο+vid)

Παρόντες οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης - Στεφάνι από τον Χουλουσί Ακάρ

Το τελευταίο αντίο στον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρο της της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και στρατιωτικοί στη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία τελέστηκε με στρατιωτικές τιμές και σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας. Παρόντες οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Αγήματα του Στρατού ήταν στο προαύλιο του Ιερού Ναού το οποίο είχε κατακλυστεί από στεφάνια, μεταξύ τους και αυτό που απέστειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Επικήδειους εκφώνησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του στρατηγού Κωσταράκου.

Μάλιστα, ο κ. Φλώρος ολοκλήρωσε τον επικήδειο χρησιμοποιώντας τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Κωσταράκου μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής σταδιοδρομίας του στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. «Το έργο που άφησες πίσω σου είναι μεγάλο και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Κρατώ για πάντα τα τελευταία λόγια που απηύθυνες στο στρατιωτικό προσωπικό έπειτα 44 έτη. "Κρατήστε τα λάβαρα μας ψηλά και αναπεπταμένα. Με τιμή, υπερηφάνεια και δύναμη. Πυκνώστε τις γραμμές μας και σταθείτε όρθιοι απέναντι στη καταιγίδα". Αναπεύσου εν ειρήνη Αρχηγέ», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο υπουργός Άμυνας μετέφερε τα συλλυπητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Όταν το φέρετρο που ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη βγήκε από τον Ιερό Ναό οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν και φώναξαν «άξιος».

Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 67 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 424  Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Μιχάλης Κωσταράκος υπήρξε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την 1η Νοεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Από τις 6 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018 διετέλεσε πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: