Skip to main content

Σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου

Η διοίκηση της βιομηχανίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να μείνουν καθηλωμένες στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο πρόβειο και το γίδινο γάλα και να μειωθεί κατά τρία λεπτά το κιλό η τιμή
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, οι οποίοι έχουν δώσει ραντεβού έξω από την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση τιμών για την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο. Η διοίκηση της βιομηχανίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να μείνουν καθηλωμένες στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο πρόβειο και το γίδινο γάλα και να μειωθεί κατά τρία λεπτά το κιλό η τιμή στο αγελαδινό.

Η απόφαση αυτή προκαλεί την έκρηξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής, ο οποίος βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και να απειλείται η επιβίωσή του. Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ξεκινά κινητοποιήσεις στις δώδεκα το μεσημέρι και έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές του νομού, στο νομάρχη, τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων να παραστούν έξω από τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας.