Skip to main content

Σε κατάστημα-«βιτρίνα» στο Κορδελιό ποσότητες λαθραίων προϊόντων

Επιχείρηση αστυνομικών σε κατάστημα – «βιτρίνα», χθες στο Κορδελιό, έβαλε τέλος στη δράση τριμελούς ομάδας που διακινούσε λαθραία τσιγάρα.

Αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών σε κατάστημα – «βιτρίνα», χθες στην περιοχή του Κορδελιού, έβαλε τέλος στη δράση τριμελούς ομάδας, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων προϊόντων καπνού και οινοπνευματωδών ποτών.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση τρεις ομογενείς, δύο άντρες και μία γυναίκα ηλικίας 57, 32 και 30 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση Νόμου Περί Όπλων.

Προηγήθηκε πολυήμερη αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, απέκρυπταν σε αποθηκευτικό χώρο – γκαράζ, στο Κορδελιό, δεκάδες χιλιάδες λαθραία προϊόντα καπνού και ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τα οποία διακινούσαν μέσω καταστήματος – «βιτρίνα», που λειτουργούσαν από κοινού στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την κοντινή απόσταση της επιχείρησης ψιλικών με τον αποθηκευτικό χώρο - «καβάτζα», μετέφεραν σε καθημερινή βάση, μικρές ποσότητες από τα λαθραία είδη, εκτελώντας δρομολόγια με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γκαράζ και το κατάστημα ψιλικών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 45.524 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα διαφόρων τύπων,
  • 2.767 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,
  • 114 λαθραίες φιάλες με αλκοολούχα ποτά,
  • Χρηματικό ποσό,
  • Ξύλινη ράβδος και
  • Τσουβάλια και σακούλες που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των λαθραίων ειδών.

Κατασχέθηκαν ακόμη τα δύο οχήματα, με τα οποία μετέφεραν τα αδασμολόγητα προϊόντα από τον αποθηκευτικό χώρο στο κατάστημα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Τα κατασχεθέντα είδη θα αποσταλούν στο Α’ Τελωνείο Εισαγωγών Εξαγωγών προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος της 30χρονης συλληφθείσας, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση Υγειονομικής διάταξης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.