Skip to main content

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Παλιούρι λόγω της θεομηνίας (φωτο)

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους πριν από λίγες ημέρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα η περιοχή Παλιουρίου του Δήμου Κασσάνδρας, έπειτα από σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής και της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.

Η περιοχή του Παλιουρίου, που επλήγη πρόσφατα από δυσμενή καιρικά φαινόμενα ισχυρών βροχοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων εμφανίζει εικόνα μεγάλης καταστροφής. «Ξεριζωμένα αιωνόβια πεύκα. Σπασμένοι κορμοί δέντρων. Καταστροφές στις δημοτικές υποδομές όπως αγροτικοί δρόμοι και αντλιοστάσια αλλά και ζημιές σε έξι κατοικίες», επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Κασσάνδρας.

Η αποκατάσταση των ζημιών ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της καταστροφής μετά από σχετική εντολή του Δημάρχου Κασσάνδρας Βασίλη Κυρίτση. Όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Έργων και Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Κοντός, οι πολίτες των οποίων οι περιουσίες έχουν πληγεί μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κασσάνδρας στο τηλέφωνο 2374351304 και να δηλώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους.

«Η κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη έχει πλέον δώσει τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας να ολοκληρώσει απρόσκοπτα το έργο της αποκατάστασης των ζημιών και να επιλύσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν στους κατοίκους και στις περιουσίες τους από τη Θεομηνία», καταλήγει η ανακοίνωση.