Skip to main content

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τον νομό Έβρου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική εισήγηση του Νομάρχη Έβρου, Νικόλαου Ζαμπουνίδη.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, από τις 3 τα ξημερώματα, ο νομός Έβρου, με απόφαση του νομάρχη, Νίκου Ζαμπουνίδη, καθώς η στάθμη του ομώνυμου ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα.

Στα 6 μέτρα και 32 εκατοστά έφτασε η στάθμη του ποταμού Έβρου στον σταθμό μέτρησης του Πυθίου στις 08.00 το πρωί.

Εκκενώνονταιαυτή την ώρα τα Λάβαρα στον Έβρο, καθώς τα απειλητικά νερά από τονποταμό έχουν σπάσει κάθε ανάχωμα που βρισκόταν στην περιοχή και πλέοναπειλούνται οι κάτοικοι. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Νομαρχίας,του Δήμου, αλλά και δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού για να βοηθήσουνστην εκκένωση.

«Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο κόκκινο, αλλά κινδυνεύουμε να φτάσουμε», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ορεστιάδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Γ. Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, η οποία διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει όλες τις υπηρεσίες της, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.

Τις προηγούμενες μέρες έγινε προσπάθεια ενίσχυσης των αναχωμάτων στα Λάβαρα και στον οικισμό Πραγγίου, που κινδυνεύει να πλημμυρίσει, μετά από θραύση γειτονικού αναχώματος, στην περιοχή Ισαακίου Διδυμοτείχου.

Επίσης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι γέφυρες, απ’ όπου περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2010 - 10:30