Skip to main content

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω σφοδρής χιονοθύελλας

Σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται ήδη στους δρόμους, προσπαθώντας να βελτιώσουν την κατάσταση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Νέα Υόρκη λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που σαρώνουν τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ενώ έκλεισε λόγω της κακοκαιρίας έκλεισε το αεροδρόμιο JFK.

Σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται ήδη στους δρόμους, προσπαθώντας να βελτιώσουν την κατάσταση.

Στο Newark, το 75% των πτήσεων ακυρώθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Torport, Tom Cotton, την Πέμπτη το πρωί, ενώ, το ίδιο συνέβη και με το 23% των πτήσεων στο JFK.

Σε εθνικό επίπεδο, μέχρι στιγμής τα αεροδρόμια έχουν ακυρώσει περισσότερες από 3.000 πτήσεις, επιπλέον των 558 ακυρωμένων την Τετάρτη, σύμφωνα με την FlightAware, μια υπηρεσία παρακολούθησης στο διαδίκτυο.

Τουλάχιστον 65000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη βαρυχειμωνιά τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών δύο άστεγοι στο Χιούστον.

Οι υπόγειες γραμμές παρουσίασαν επίσης καθυστερήσεις και προβλήματα αλλαγής την Πέμπτη το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι του MTA.

Υπήρχαν επίσης καθυστερήσεις 20 έως 30 λεπτών σε ολόκληρο το σύστημα στη σιδηροδρομική οδό Long Island και η υπηρεσία Seastreak Ferry Service ακυρώθηκε.

Στο πορθμείο της πόλης, οι διαδρομές Rockaway και South Brooklyn ανεστάλησαν.

Σε μια ενημέρωση το πρωί, ο κυβερνήτης Andrew Cuomo υπερασπίστηκε την απόφαση του κράτους να διατηρήσει ανοιχτά τα υπόγεια και τους δρόμους, αλλά είπε στους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά από τους δρόμους όσο το δυνατόν περισσότερο.