Skip to main content

Σε καραντίνα η εθνική στην Ουκρανία

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η προσοχή όλων θα ήταν στραμμένη στο αγωνιστικό μέρος των δυο αγώνων μπαράζ με τους Ουκρανούς (14 και 18 Νοέμβρη) όμως η νέα γρίπη που έχει δημιουργήσει συνθήκες πανδημίας στ
Κανείς δεν μπορεί να μπει στην λογική των ανθρώπων που αποφασίζουν. Η παγκόσμια, όπως και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποτελούν κατά έναν τρόπο «κλειστό κλαμπ» υψηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις άλλοτε σωστές και άλλοτε λανθασμένες. Παράλληλα, δέχονται επιρροές, ενώ ουκ ολίγες φορές προσπαθούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις παίζοντας έναν διαιτητικό ρόλο. Άλλες φορές μάλιστα …γέρνουν υπέρ του δυνατού ακολουθώντας έναν άγραφο νόμο.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ισχυρός, αδύναμος ή παρασκήνιο επιρροών και πιέσεων για να ληφθεί μια απόφαση η οποία είναι απόλυτα αναγκαία. Η νέα γρίπη όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ έχει πάρει μορφή πανδημίας στην Ουκρανία. Λέγεται πως έχει μεταλλαχθεί σε μια πιο σοβαρή μορφή, ένα είδος πνευμονικής πανώλης και οι αρχές βρίσκονται επί ποδός εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Είναι απολύτως φυσιολογικό οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής όπως και οι συνοδοί να έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την μετάβασή της  και παραμονή για τρεις περίπου μέρες στην χώρα. Η εξέλιξη αυτή έχει δυο συνιστώσες. Αφενός η σκέψη όλων δεν είναι αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και στην προσπάθεια για πρόκριση, αφετέρου κινδυνεύει η υγεία ανθρώπων πράγμα που κάνει τους πάντες επιφυλακτικούς.

Όσο για την παγκόσμια ομοσπονδία δεν έδειξε ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα μια και για ακόμα μια φορά η ευαισθησία της περισσεύει σε άλλες περιπτώσεις, πιο ουσιαστικές!!! Η ΕΠΟ έκανε το αυτονόητο, διάβημα στην FIFA ζητώντας το παιχνίδι να διεξαχθεί σε ουδέτερη χώρα λόγω του τεράστιου υγειονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί. Οι ελληνικές θέσεις δεν εισακούστηκαν πράγμα που καθιστά περιπέτεια την μετάβαση και παραμονή της εθνικής ομάδας στο Ντόνετσκ.