Skip to main content

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή Κουνουπέλι Ηλείας

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στο Κουνουπέλι Ηλείας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεση.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στο Κουνουπέλι Ηλείας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5.30 το απόγευμα κοντά στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς, στα όρια των νομών Ηλείας και Αχαΐας.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνάμεις θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στην θάλασσα, επέτρεπε στα πυροσβεστικά αεροπλάνα να ανεφοδιάζονται με νερό σε ελάχιστο χρόνο και έτσι να πραγματοποιούν περισσότερες ρίψεις νερού.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο και να μην συμβούν τα χειρότερα.

Στο μεταξύ, ελαφρά τραυματίστηκε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος είχε σπεύσει για βοήθεια στον τόπο της φωτιάς, όταν βρέθηκε κοντά σε σημείο που γίνονταν ρίψεις νερού από αεροπλάνο.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της καταστροφής, η αποτίμηση θα γίνει μόλις η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.