Skip to main content

Σε ύφεση η πυρκαγιά κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Ουρανούπολης

Παραμένουν στην περιοχή δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα με 120 πυροσβέστες, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Ουρανούπολης. Παραμένουν στην περιοχή δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα με 120 πυροσβέστες, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη. Εκτός των πυροσβεστών από την Κεντρική Μακεδονία, δυνάμεις πυρόσβεσης προστίθενται από άλλες τέσσερις Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για την κατάσβεση επανήλθαν και τα εναέρια μέσα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διαθέσει τέσσερα μηχανήματα και άλλα δύο διέθεσε ο Δήμος Αριστοτέλη.

Η περίμετρος της φωτιάς λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήταν 12 χιλιόμετρα και είχαν καεί 5.500 στρέμματα εκτάσεων. Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ζωικό κεφάλαιο, περιουσίες, κατοικίες ή ξενοδοχειακές μονάδες.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Η δασική φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κομίτσα και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση, όπως πουρνάρια και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις.

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής για την εκτίμηση και το συντονισμό της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Κομίτσας.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Μπαντουβάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής Αριστοτέλης Μανώλας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αριστοτέλη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Ζωγράφου, οι Υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Αριστοτέλη και εθελοντές από την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί θα πραγματοποιήσει εκ νέου αυτοψία σε όλο το μέτωπο της πυρκαγιάς.