Skip to main content

Σε φτωχογειτονιά μαύρων γιόρτασε το Πάσχα ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε σήμερα το Πάσχα σε μια εκκλησία της κοινότητας των μαύρων, σε μια από τις φτωχότερες συνοικίες της Ουάσινγκτον.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε σήμερα το Πάσχα σε μια εκκλησία της κοινότητας των μαύρων, σε μια από τις φτωχότερες συνοικίες της Ουάσινγκτον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η σύζυγός του Μισέλ και οι δύο κόρες τους, Μαλία και Σάσα, παρακολούθησαν τη λειτουργία στο Έλεν Τσάπελ, στην περιοχή Ανακόστια, στα νοτιοανατολικά της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Αυτή η ιστορική εκκλησία (το πλήρες όνομά της είναι Αφρικανική Μεθοδιστική Επισκοπική Εκκλησία Έλεν Τσάπελ) ιδρύθηκε την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου και οι πρώτοι ενορίτες της ήταν απελεύθεροι σκλάβοι. Σήμερα έχει περίπου 2500 ενορίτες. Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εκκλησία επιλέχθηκε από την οικογένεια του προέδρου λόγω των δραστηριοτήτων της και των προγραμμάτων βοήθειας που προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής.

Ο αιδεσιμώτατος Μάικλ Μπελ σημείωσε ότι η επίσκεψη του προέδρου γίνεται λίγες μόλις ημέρες μετά από ένα τραγικό γεγονός στη συνοικία, μια ανταλλαγή πυροβολισμών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και άλλοι πέντε να τραυματιστούν. "Το γεγονός ότι έρχεται ο πρόεδρος προσφέρει μεγάλη γαλήνη και ανακούφιση στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον", είπε ο ιερέας μιλώντας στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ".