Skip to main content

Σε Φάληρο και Ελληνικό σήμερα ο Πρωθυπουργός

Επίσκεψη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Φαλήρου πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από Μπιρμπίλη και Γερουλάνο.
Επίσκεψη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Φαλήρου πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, καθώς και από τον «αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης» Τζ.Ασεμπίλιο.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε οτι θα αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία του ελληνικού λαού με δυνατότητα ανάπτυξης για όλους. Η ζωή των πολιτών θα αναβαθμιστεί τόνισε ενώ υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Ο αρχιτέκτονας και πολεοδόμος, που είναι υπεύθυνος για το «θαύμα» της Ολυμπιακής Βαρκελώνης, συνόδευσε τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο στην επίσκεψή τους στην πυρόπληκτη Ηλεία την Κυριακή.

Όπως ανακοινώθηκε, στο σχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών ο Τζ.Ασεμπίλιο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, και ειδικά για την Ολυμπία ο στόχος είναι «να καταστεί πρότυπη πόλη αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης».

Τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα δώσει μάχη προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος πρασίνου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού από τη Δραπετσώνα έως τη Γλυφάδα έχει δώσει ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου, στη διάρκεια παλαιότερων επισκέψεών του στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.