Skip to main content

Σε έξυπνο οικισμό μετατρέπεται η Βέροια με έργο 1,5 εκατ.ευρώ

Στο κέντρο της Βέροιας και σε έκταση 500.000 τμ θα αναπτυχθεί δημόσια υποδομή 25 σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (WiFi).
Έξυπνες δράσεις πληροφορικής θα αναπτυχθούν στη Βέροια, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Εξυπνου Οικισμού στο Κέντρο της Βέροιας», με προϋπολογισμό 1.510.974,97 ευρώ, που χρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Γ΄ ΚΠΣ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Γιώργος Τσιότρας, υπέγραψε ήδη τη σύμβαση, που θα υλοποιήσει η εταιρεία τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών Έρικσον Ελλάς.

Στο τέλος του χρόνου, η Βέροια θα μετατραπεί σε «έξυπνο οικισμό», δήλωσε ο Γ. Τσιότρας. Το έργο αφορά την ανάπτυξη της υποδομής πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και με την υλοποίησή του θα αναπτυχθεί, στο κέντρο της Βέροιας και σε έκταση 500.000 τετραγωνικών μέτρων, δημόσια υποδομή 25 σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (WiFi).

Η υποδομή θα προσφέρεται δωρεάν σε κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες στη Βέροια, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης. Με τη χρήση της ασύρματης ευρυζωνικής υποδομής, παρέχεται πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά και μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων για το έργο διαδικτυακών εφαρμογών, με αντικείμενα: τις ψηφιακές κοινότητες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την κοινωνική φροντίδα, τον τουρισμό και την ηλεκτρονική εκμάθηση και προβολή.