Skip to main content

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κάρυστο, Λακωνία και Μέγαρα

Στην Κάρυστο η φωτιά ξέσπασε το πρωί, από άγνωστη αιτία, και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, μέσα σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν και πάλι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην περιοχή Πόρτο Λάφια στην Κάρυστο, στην περιοχή στην περιοχή Δαιμονιά στη Λακωνία, αλλά και στο Χάνι Κοκκιναρέα στα Μέγαρα.

Στην Κάρυστο η φωτιά ξέσπασε στις 8 το πρωί, από άγνωστη αιτία, και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, μέσα σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε οχήματα ΟΤΑ και δύο αεροσκάφη.

Στην περιοχή Δαιμονιά στη Λακωνία η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και για την κατάσβεση επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία αεροσκάφη.

Φωτιά ξέσπασε και στο Χάνι Κοκκιναρέα στα Μέγαρα, όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Δωρικού στην Αλεξανδρούπολη, ενώ υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στις περιοχές Λίμνη, Αργάσι και Βολίμες στη Ζάκυνθο, καθώς και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή Γεράνι Ρεθύμνου και στην περιοχή Συκιές στην Άρτα.