Skip to main content

Πανβαλκανική κινητοποίηση με 2.000 αναρχικούς στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση στην κατάληψη Libertatia, όπου τα περίπου 300 άτομα είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα.

Πανβαλκανική κινητοποίηση αναρχικών πραγματοποιήθηκε Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 13.00 τα περίπου 2.000 άτομα, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα μετά το κάλεσμα για Πανβαλκανική Πορεία Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα άτομα κατευθύνθηκαν μέσω της Εγνατίας Οδού προς τα δυτικά, ενώ στη συνέχεια κατέβηκαν από την Ι. Δραγούμη στην Τσιμισκή και έπειτα στη λεωφ. Νίκης για να καταλήξουν και πάλι στην Καμάρα. Η αστυνομία είχε κάνει φραγμό με κλούβες και ΜΑΤ σε ορισμένα σημεία στο κέντρο.

Απροσπέλαστο ήταν το κέντρο της πόλης, εξαιτία του συλλαλητηρίου των αναρχικών.

Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση γύρω στις 11.00 το πρωί στην κατάληψη Libertatia, όπου περίπου 300 άτομα είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα. Στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν προς την Καμάρα.

Το κάλεσμα για την Πανβαλκανική Πορεία Διεθνιστικής Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στα δύο συλλαλητήρια που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό καθώς και για τις επιθέσεις σε καταλήψεις (Libertatia).

Επί ποδός είναι οι αστυνομικές αρχές τόσο για τη σημερινή συγκέντρωση όσο και για τις άλλες που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή.