Skip to main content

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με το κουαρτέτο

Στο τραπέζι των σημερινών διαβουλεύσεων τίθενται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ESM και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργου Χουλιαράκη, με τους θεσμούς στον χώρο διαμονής τους.

Στο τραπέζι των σημερινών διαβουλεύσεων τίθενται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (μέσω του ESM) και το ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ύψος εσόδων που θα οδεύσουν προς την ανάπτυξη).

Αύριο, στον ίδιο χώρο, οι δύο υπουργοί και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα πραγματοποιήσουν μια ανασκόπηση -με την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου των συζητήσεων- των έως σήμερα διαπραγματεύσεων.

Με δεδομένο ότι οι δύο υπουργοί έχουν πάρει πάνω τους αυτήν τη φάση των διαπραγματεύσεων, η σημερινή και αυριανή συνάντηση είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 11 Αυγούστου και στη συνέχεια αυτή να ψηφιστεί έως τις 18 Αυγούστου ή αν, σε διαφορετική περίπτωση, θα εκταμιευθεί και με ποιες προϋποθέσεις, ένα ακόμη δάνειο - γέφυρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM) ύψους 6 δισ. ευρώ περίπου, για να αποπληρωθεί η δόση στις 20 Αυγούστου προς την ΕΚΤ.